Gentrifiering

Vi intervjuade fyra olika personer som befann sig på Möllan. Tre personer i butiker och en ute på gatan.

En kvinna som jobbade på Sibylla, cirka 40 år. Hon hade jobbat från och till sedan -89, och därigenom sett stora förändringar. Dessa förändringar hade skett mestadels i det faktum att utbudet hade ökat i form av nya restauranger enligt henne. Men de enda stora kedjorna är faktiskt Sibylla och Subway, och enligt vår uppfattning så verkade inte gå särskilt bra för någon av de, åtminstone inte under den tid vi spenderade där. Utbudet varierade också något väldigt enligt henne, det fanns ingen speciell genre av restauranger, utan det är väldigt mångkulturellt. En sak som skiljer Möllevångstorget från resten av Malmö är torghandeln och dess utbud, den finns ingenstans annars.

Efter detta intervjuade vi två kvinnor som jobbade på Möllans Ost, som var ungefär tjugofem år båda två. Deras uppfattning var att det växer mycket och att kommer nya produkter, och att det finns ett väldigt stort utbud av utländska butiker, t.ex. mycket thai- och kebabställen. De affärer som de uppfattade hade varit där längst och överlevt alla förändringar var bara ICA och Maskot (restaurang).

Nästa person vi intervjuade jobbat på kommunen med att bevilja olika butikers önskningar om att sälja sina varor utanför sina butiker. Hon hade inte jobbat där särskilt länge, men med tanke på hennes arbete har hon nog ändå fått en ganska stor inblick över förändringar kring Möllan. En förändring som hon hade märkt var att fler och fler butiker just vill detta, att sälja sina varor utanför butikerna, vilket kan tyda på att inte bara utbudet av butiker ökar, utan också utbudet i butikerna. Övriga uppfattningar hon hade var att det var väldigt mångkulturellt och att alla samsades, hon tyckte att det rådde en ömsesidig respekt och att det var en dynamisk plats. Sedan kan man ju spekulera om det alltid har varit såhär eller om det har kommit på senare tid i takt med att utbudet har ökat.

Våra egna uppfattningar bekräftades i princip av resultatet av våra intervjuer. Efter alla intervjuer gick vi också runt för att ta reda på om den gemensamma nämnaren i intervjuerna stämde, det vill säga att Möllan är väldigt mångkulturellt, och att ett ständigt flöde av unika butiker samt restauranger tillkommer successivt. Vi kommer att bifoga ett antal bilder som bevisar detta, på en massa olika butiker alt. restauranger från lika många länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s