Politisk runda på Möllan

Lina Dahlqvist, Felicia Olsson, Filippa Börjeson, Emma Jansson, Julia Lilja

Möllevångsprojektet – sammanfattning av observationen

Vi undersökte den politiska aktiviteten och den politiska färgen på Möllevångstorget och gatorna runt omkring. Först gick vi runt och kollade om det fanns några affischer som kunde ge oss ledtrådar inom ämnet. Vi hittade många ledtrådar och fick intrycket av att det var många som var politisk aktiva. Det fanns väldigt många affischer som var uppsatta lite här och var som till exempel på elskåp, fönster och plakat. Det fanns även många klistermärken på varje stuprör och lyktstolpe som vi gick förbi. Vi intervjuade även olika människor om hur de upplevde den politiska andan vid Möllan, varav två inte förstod vad vi sa. Våra frågor såg ut såhär:
1. Vilken typ av människor bor på Möllan?
Person 1, som stod och sålde blommor på torget i ca 40-50 års ålder, svarade att det var främst yngre som bodde på Möllan. Ca 20 % yngre och 80 % invandrare.
Person 2, som vi intervjuade när han gick över Möllevångstorget. Han var ca 25 år gammal och svarade att det var mycket yngre (studenter) och några barnfamiljer som bodde på Möllan.
Person 3, som jobbade i kassan på Chokladfabrikens café. Hon var ungefär 45-50 år gammal och bodde inte själv på Möllan och var tvungen att ta hjälp av två andra som jobbade där för att kunna svar på frågorna. Hon svarade att det var yngre, 25-30 år mest som bodde på Möllan.
2. Hur tror ni att de flesta röstar?
Person 1 trodde att det fanns mest vänsterfolk och därmed fick Vänsterpartiet många röster. Han avslutade med att säga att han själv var sverigedemokrat. Men vi vet inte om han var sarkastisk eller inte.
Person 2 svarade att det var rött. Alltså vänster och några från Socialdemokraterna.
Person 2 svarade att det var mest rött i frågan.
3. Finns det många politiskt aktiva?
Person 1 svarade att det fanns många politiskt aktiva och många demonstrationer.
Person 2 svarade att det fanns många politiskt aktiva och att han själv ibland brukade gå med i vissa demonstrationer och att det ständigt sattes upp olika planscher.
Person 3 svarade att det fanns mycket demonstrationer som antingen utgick eller slutade på Möllevångstorget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s