Intervjuer på Möllevången

Man i 40-50 års åldern, står och dricker öl och tar upp en påse med tobak för att rulla en cigarett.

”Kriminalitet … Man kan bli ner slagen på krogar, men det är ingen kriminalitet så. Det är ingen kriminalitet! De har tagit mina mobiltelefoner några gånger, men det är ju ingen kriminalitet ju!”

Bor du på Möllan? – Nej, men har troligtvis fötts här.

Hur är stämningen här på Möllan? – Den är bra, de borde ha bättre renhållning här.

Vad är speciellt med Möllan? – Det finns alla sorters affärer och sånt. Utländska affärer, där är ris. Där finns allt möjligt.73930_10200619460881536_547105064_n

Så här är lite blandat? -För lite svenskt möjligtvis.

Median beskriver bland annat att det förekommer mycket kriminalitet på Möllan, skulle du beskriva det så?- Nej, nej, nej, nej…..  Jag kan inte beskriva det så. Kriminalitet … Man kan bli ner slagen på krogar, men det är ingen kriminalitet så. Det är ingen kriminalitet! De har tagit mina mobiltelefoner några gånger, men det är ju ingen kriminalitet ju!

Finns det något mindre bra med Möllan? – Nej det är helt suveränt.

Kvinna i 40-50 års åldern som är ute och går en runda med hunden.

”... Här är det bra, sen är det synd om folk som bråkar, men sen om någon skjuter det kan hända lika mycket här som någon annanstans. Och blir de skjutna så är det för att de är inne in gäng, troligtvis. Så det är ju ingen vanligt Svensson som blir drabbad av det, och där är en grund till att någon blir skjuten här.”

Bor du på Möllan? – Ja det gör jag.

Hur tycker du stämningen är på Möllan? Asså jag har sagt till folk att jag inte har drabbats av någonting, för min del är det helt okej! Och det är det såklart så länge det inte drabbar mig.

Median skriver ibland att det förekommer mycket kriminalitet på Möllan, upplever du också det? – Nej, jag upplever inte det. Men visst när man är ute på kvällen med hunden och sånt, så kanske man ser något sådär va, jaha… Det kan kännas när det var avspärrat här Fyrelundsvägen?, för lite sen, men annars så är det inget jag personligen har blivit drabbad av. Jag kunde bott var som och det hade känts detsamma.

Kan du förstå varför en del upplever sig som otrygga? – Ja det kan jag göra, jag har märkt ju mer man blir äldre att när man ser några ungdomar där lite, att man inte hade klarat av det lika bra som om man skulle varit ung. Sen om de har en kniv så är det ingen som klarar sig. Men jag känner inget stort hot, det ska vara när jag är ute med hunden sent på kvällarna,  för det är så lite folk ute.

Vad skulle du säga är speciellt eller lockande med Möllan? – Ja, här är ju rätt mycket. På torget sitter mycket folk, vilket är trevligt. Senså är det i närheten till allt, fem minuter ner till triangeln, kvart- tjugo minuter till Mobila. Jag tycker jag bort mitt inne i stan och alla bussar har du här. Så att det är en knutpunkt.

Om du skulle säga något mindre bra om Möllan, vad skulle det vara?- Mhhh, det kunde kanske varit en och annan mer svensk.

Möllan har varierat från att vara trendig till otrendig plats att bo och vara på under fler år, upplever du att det är trendigt eller otrendigt att bo på Möllan? – Jag tror fortfarande att den är ganska trendig.

Här är mycket blandade människor vad tycker du om det? – Som jag säger till andra, jag låter dem vara och de låter mig vara, så det är fint som det är. Och jag har inga problem med att bo här. Här är det bra, sen är det synd om folk som bråkar, men sen om någon skjuter det kan hända lika mycket här som någon annanstans. Och blir de skjutna så är det för att de är inne in gäng, troligtvis. Så det är ju ingen vanligt Svensson som blir drabbad av det, och där är en grund till att någon blir skjuten här.

Kvinna i 20-25 års åldern, studerar i Sverige för tillfället kommer egentligen från Tyskland.

Om du skulle jämföra Möllan med andra delar i Malmö, vad är då speciellt med Möllan? – Det är multikulturellt, vilket jag gillar, för det är så mycket inflytande.  Men missar även den svenska prägeln, som andra kulturer har tagit över, vilket är bra och coolt, vilket jag tror blommar i varje stad.”

Bor du här? Inte just I det här området men i närheten.

Är Möllan ett bra stället att vara på? Ja det är ett bra ställe, men ibland får jag känslan av att man inte är säker i det här området. Jag kommer från Tyskland, Hamburg och i Hamburg har vi ett likande område som Möllan. Men det är ett inne ställa att ha kaffe, så det är väldigt trevligt.

Tror du varje land har ett område som det här? Ja det tror jag och i Tyskland är det bland annat Hamburg.

Vad är ditt bästa minne på möllan? – Det finns så många matställen och barer som är olika jämfört med andra.

Känner du dig otrygg när du går här? – Ja det gör jag, särskilt på kvällarna, jag vet inte varför jag känner mig otrygg, men jag tror att det är att vissa människor….

Hur tror du andra upplever Möllan? Mina svenska vänner säger att det är ett bra område att vara i, det är mycket annorlunda jämfört med andra områden i Malmö.  Det borde på ett sätt förändras inte i ett mer modernare sätt utan att man tar hand om platsen.

Har du varit på barer och kubbar på Möllan? – Ja det har jag, jag gillar barerna där är väldigt mysiga, men man finner endast en sorts människor här.

Vilka människor är det som kommer till de här barerna då? – Alternativa människor

552788_10200619457201444_1756729175_nOm du skulle jämföra Möllan med andra delar i Malmö, vad är då speciellt med Möllan? – Det är multikulturellt, vilket jag gillar, för det är så mycket inflytande.  Men missar även den svenska prägeln, som andra kulturer har tagit över, vilket är bra och coolt, vilket jag tror blommar i varje stad.

Du jämförde innan Möllan med Hamburg, skulle du säga att Möllan är bättre än Hamburg, eller tvärt om? – Svår fråga… Hamburg är en så stor stad och bland de senaste tio åren har delar av staden blivit mycket känd, men det ser fortfarande ut som det är lite nere. Där är också många bråk mellan alternativa människor från punk och sånt, men även för politiska skäl, vilket är bra. Och därför tror jag att Hamburg är bättre för att där är så mycket mer folk.

Heidi, Johanna, Isabella & Andrea. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s